Рециклиране на хартия – Варна

You are here: Home / Рециклиране на хартия – Варна
 пунктове за рециклиране на хартия варна

пунктове за рециклиране на хартия варна

Рециклиране на хартия

Видове хартия:
вестници, велпапе, книги, учебници, архивна хартия, брошури, отпадъчна хартия, амбалажна хартия.

Киров Скрап е пункт за рециклиране на хартия във Варна при изгодни условия. Предлагаме рециклиране на всякакъв вид хартия и картон от място или в нашия склад.

КАК СЕ РЕЦИКЛИРА ХАРТИЯТА?

Почти всички видове хартия могат да се рециклират. Хартията е материал, който се рециклира сравнително лесно. Основните стъпки са смилане, прецеждане, изсушаване. Смилането на старата хартия се получава като добавим вода. С помощта на различни видове химикали, хартията преминава през процеса обезмастиляване, за да се отстрани всякакво мастило от нея. Така получаваме хартиена пулпа. Пулпата отива в машина за правене на хартия, където се разтила върху конвейер чиято повърхност е мрежеста, за да може водата да се отцежда. Когато това се случи, тънките влакна се слепват едно към друго и се образува сурова хартия.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?

Хартията подлежи 99% на рециклиране. Хартията може да се рециклира от 5 до 7 пъти, след което се разпада. Горите се стопяват с 6% за 10 години. 90% от картонените опаковки могат да се рециклират. 1 тон рециклирана хартия спестява 4 кубически метра място в депата за отпадъци. За да се разгради в природата, на хартията са и нужни до 3 месеца, а на картонена кутия от мляко – до 5 години.

Call Now ButtonОбадете се сега