Изкупуване на пластмаса – Варна

You are here: Home / Изкупуване на пластмаса – Варна
 Изкупуване на пластмаса

Изкупуване на пластмаса

Изкупуване и рециклиране на пластмаса

Цена:
От 0,15лв до 0,40лв

Видове пластмаса:
РЕТ бутилки, каси, маси, бидони, легени, столове, шезлонги, кофи, баки, бял найлон, цветен найлон, пластмасови опаковки.

Рециклирането на пластмаса става все по-важен сектор на рециклирането. Свържете се с Киров Скрап – пункт за вторични суровини Варна,  изкупуващ различни видове пластмаса на конкуренти цени на ваш адрес или в нашия склад.

КАК СЕ РЕЦИКЛИРА ПЛАСТМАСА?

Рециклирането започва със смилането на пластмасата на стърготини. По подвижна лента пластмасовите стърготини се придвижват до миялна машина за да се измият. След това се стапят в машина която наподобява пещ. От топилната машина пластмасите излизат дъшги и тънки подобно на солети и се тежат на гранули. След това от тези гранули се правят новите продукти.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?

1 тон рециклирана пластмаса спестява електричесвото на едно българско домакинство за две години. За откривател на пластмасата се счита Александър Паркис който я открива през 1860 година. Има над 10000 вида пластмаса. Около 60% от рециклираните РЕТ бутилки намират пазар в текстилната промишленост. Рециклирането на една пластмасова бутилка спестява електричество за 1 крушка да свети 4 часа. От 250 до 500 години трябват за да се разгради пластмасата в природата, найлонова торбичка между 10 и 20 години.

Call Now ButtonОбадете се сега